Polifen Smart Hit

Kasdien žmogus turi gauti apie 40 maisto medžiagų: baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralinių medžiagų, vitaminų, kt. Nė vienas maisto produktas neturi tokio kiekio medžiagų. Jei žmogus valgo įvairių maistą, tikimybė, kad jo organizmo poreikiai bus patenkinti, didesnė. Tačiau tyrimų rezultatai rodo, kad  daugumos žmonių mityba yra nevisavertė. Be to, šiuolaikinės pramonės pasiekimai lėmė modifikuotų, rafinuotų, kitaip sakant, menkaverčių produktų atsiradimą. Nors ir sukurta daugybė maisto papildų, vis aktualesnė jų įsisavinimo problema. Juk medikai sutaria: svarbu ne tai, ką valgome, o ką įsisavina mūsų organizmas.  Dėl šios priežasties mokslininkai Lietuvoje jau sukūrė pažangius maisto papildus,  kurie pagaminti pasitelkiant efektyvaus pasisavinimo technologiją Miosol®.

Efektyvaus pasisavinimo technologija Miosol® – kas tai?

Tai – mikrokapsulė, sudaryta iš išorinio fosfolipidų dvisluoksnio ir vidinės skystos terpės. Į mikrokapsulės vidų gali būti patalpinamos įvairios medžiagos, pvz. vitaminai, mineralai bei kitos, tirpios vandenyje arba riebaluose, maistinės medžiagos. Mikrokapsulės apvalkalas gerina maistinių medžiagų stabilumą ir patekimą į žarnyno ląsteles.  Geresnį pasisavinimą lemia mikrokapsulių dydis ir fosfolipidų dvisluoksnis. Mikrokapsulių dydis yra iki 100 kartų mažesnis už ląstelės dydį, dėl to joms nereikalingas smulkinimas, jos jau yra paruoštos tiesioginei sąveikai su ląstelėmis. Mikrokapsulių membrana yra padaryta iš ląstelių membranoms giminingų komponentų – fosfolipidų. Priartėjus mikrokapsulei prie ląstelės membranos, ląstelė atpažįsta fosfolipidus kaip maistinę medžiagą, dėl to liposoma yra įtraukiama į ląstelių vidų arba tiesiog susilieja su ląstelės membrana, išleisdama mikrokapsulės vidinį turinį tiesiai į ląstelę.

Mikrokapsulės išorinis fosfolipidų sluoksnis taip pat  apsaugo medžiagą nuo aplinkos poveikio (rūgščių, šviesos), prilėtina maistinėms medžiagoms žalingus oksidacinius procesus. Dėl to padidėja maistinių medžiagų, esančių mikrokapsules viduje, stabilumas.

Mokslas atsigręžia į polifenolius

Fenoliniai junginiai – didelė augaluose esančių veikliųjų medžiagų grupė, kuriai priklauso ir polifenoliai. Šie junginiai ne tik suteikia spalvą ar sustiprina vaisių skonį bei aromatą, bet ir dalyvauja augimo bei dauginimosi procesuose ir padeda augalams apsisaugoti nuo negatyvių aplinkos veiksnių: mikrobinių ar grybelinių infekcijų, intensyvių ultravioletinių spindulių. Polifenoliai naudingi ir sveikiems, ir sergantiesiems. Mokslo įrodyta polifenolių nauda onkologinių ligų prevencijai. Anot J.Ruolios, polifenoliai yra didžiausias antioksidantų šaltinis. Gerai žinoma laisvųjų radikalų žala. Kadangi jų molekulėms trūksta vieno-dviejų elektronų, jie agresyviai puola ir ardo sveikąsias molekules, norėdami susigrąžinti trūkstamą elektroną.

Pastaraisiais dešimtmečiais dėl savo savybių ypač išpopuliarėjo ir intensyviai tyrinėjami du polifenoliai: kurkuminas ir resveratrolis.

Resveratrolis – vienas stipriausių polifenolių, turintis apsauginį poveikį nuo laisvųjų radikalų, stabdo senėjimo procesus, padeda palaikyti normalią širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.

Dažinė ciberžolė (kurkuminas) taip pat padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Kartu padeda palaikyti imuninės, nervų, širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo sistemų ir kepenų veiklą, normalų kepenų lipidų kiekį ir cholesterolio lygį kraujyje, gerina apetitą ir virškinimą. Daug tyrimų su dažine ciberžole atliekama onkologijoje.

Pasisavinimo klausimas

Kurkuminas yra unikalus ir daug žadantis polifenolinis junginys, tačiau jis mažai tirpus vandenyje ir pasižymi prastu biologiniu prieinamumu. Kitaip sakant, su maistu pakliuvęs į skrandį ir žarnyną kurkuminas pasisavina blogai, o žarnyne ir kepenyse jis greitai suskaidomas į kitus junginius. Todėl pagardinus maistą prieskoniu, turinčiu kurkumino, kraujyje dažniausiai randami tik šios medžiagos pėdsakai. Resveratrolis taip pat pasisavinamas blogai. Žmonės iš 35 mg resveratrolio pasisavina  tik 7,9 proc. šios medžiagos, o šlapime nustatoma 24,6 proc. suvartotos dozės. Todėl mokslininkai ėmėsi ieškoti būdų, kaip pagerinti šių polifenolių pasisavinimą, kaip išsaugoti jų naudingąsias savybes.

Nanotechnologijoms atėjus į farmaciją tapo įmanoma sukurti efektyvaus pasisavinimo technologiją Miosol®, kuri naudoja pažangią veikliųjų medžiagų pernašų sistemą.

  • Moksliniais tyrimais įrodyta, kad mikrokapsuliuota kurkumino forma gali būti pasisavinama 5 kartus geriau nei kurkumino milteliai.
  • Resveratrolio mikrokapsuliuota forma taip pat pagerina jo stabilumą ir lėtą atsipalaidavimą.
  • Be to, tyrimai atskleidžia, kad resveratrolis padidina kurkumino biologinį prieinamumą ir stabilumą 2,5 karto. Todėl, kuomet naudojamas kurkumino ir resveratorlio kompleksas, pasisavinimas (biologinis prieinamumas)  gerėja 2,5 karto, negu vartojant kurkuminą ir resveratrolį atskirai.

IŠVADA: Mikrokapsuliuota kurkumino ir resveratrolio forma 5 kartus padidina abiejų polifenolių pasisavinimą, pagerina  stabilumą bei lėtą atsipalaidavimą.

Lietuvos vaistinėse pasirodė maisto papildas  SmartHit IV™® Polifen sukurtas panaudojant minėtą pažangią efektyvaus pasisavinimo technologiją (Miosol®), t.y. įterpiant kurkuminą (išgautą iš dažinių ciberžolių) ir resveratrolį (išgautą iš japoninių pelėvirkščių ekstrakto) į mikrokapsules.

Daugiau apie SmartHit IV™® Polifen >>>

PIGIAU visada galite įsigyti šiose vaistinėse:

Vilnius: UAB Esra vaistinė“, Santariškių g. 1, Vilnius  (Nacionalinio Vėžio Instituto poliklinikoje).

Kaunas:

  • Apotheca vaistinė“, Eivenių g. 2 ( Akušerijos ir Ginekologijos Klinikoje );
  • LSMU vaistinė”, Eivenių g. 2 ( KMUK konsultacinėje poliklinikoje );
  • Berlinskienės vaistinė“, Volungių g. 16 ( Kauno Onkologijos Ligoninėje ).

Klaipėda: Rovifarma vaistinė“, Liepojos g. 49.

Šiauliai: UAB Esra vaistinė“, Darželio g. 10.

Panevėžys:

  • Esra vaistinė“, Smėlynės g. 25;
  • Smėlynės vaistinė“, Smėlynės g. 12.

PIRKTI INTERNETU ČIA>>>

Maisto papildas.

Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.

Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Maisto papildas turi būti laikomas vaikams nepasiekiamoje vietoje.

 

Literatūros sąrašas:

1. Aggarwal, BB, Surh, YJ, Shishodia S. (Eds.). The molecular targets
and therapeutic uses of curcumin in health and disease. Vol. 595.
Springer Science & Business Media, 2007.
2. Anand P, Kunnumakkara AB, Newman RA, Aggarwal BB.
Bioavailability of curcumin: problems and promises. Molecular
pharmaceutics, 2007, 4(6): 807-818.
3. Bereswill S, Muñoz M, Fischer A, Plickert R, Haag LM, Otto B,
Heimesaat MM. Anti-inflammatory effects of resveratrol, curcumin
<..> in acute small intestinal inflammation. 2010, PLoS
ONE 5(12): e15099.
4. Bonnefont-Rousselot D. Resveratrol and Cardiovascular Diseases.
Nutrients. 2016 May 2;8(5).
5. Chandran B, Goel A. A randomized, pilot study to assess the
efficacy and safety of curcumin in patients with active rheumatoid
arthritis. Phytotherapy research, 2012, 26(11): 1719-1725.
6. Devassy, J. G., Nwachukwu, I. D., & Jones, P. J. Curcumin and
cancer: barriers to obtaining a health claim. Nutrition reviews.
2015, 73(3): 155-165.
7. Elmansi AM, El-Karef AA, Shishtawy MMEl, Eissa LA.
Hepatoprotective Effect of Curcumin on Hepatocellular
Carcinoma Through Autophagic and Apoptic Pathways. Ann
Hepatol. 2017 Aug 1;16(4):607-618.
8. Gupta SC, Patchva S, Aggarwal, BB. Therapeutic roles of
curcumin: lessons learned from clinical trials. The AAPS journal.
2013, 15(1): 195-218.
9. Imamura H, Yamaguchi T, Nagayama D, Saiki A, Shirai K, Tatsuno
I. Resveratrol Ameliorates Arterial Stiffness Assessed by Cardio-
Ankle Vascular Index in Patients With Type 2 Diabetes Mellitus. Int
Heart J. 2017 Aug 3;58(4):577-583.
10. Kurita T, Makino Y. Novel curcumin oral delivery systems.
Anticancer research, 2013, 33(7): 2807-2821.
11. Kuršvietienė L, Stanevičienė I, Mongirdienė A, Bernatonienė J.
Multiplicity of effects and health benefits of resveratrol. Medicina
(Kaunas). 2016;52(3):148-55.
12. Lee DI, Acosta C, Anderson CM, Anderson HD. Peripheral and
Cerebral Resistance Arteries in the Spontaneously Hypertensive
Heart Failure Rat: Effects of Stilbenoid Polyphenols. Molecules.
2017 Feb 28;22(3).
13. Li L, Braiteh FS, Kurzrock R. Liposome-encapsulated curcumin.
Cancer. 2005; 104: 1322–1331.
14. Marczylo TH, Verschoyle RD, Cooke DN, Morazzoni P, Steward WP,
Gescher AJ. Comparison of systemic availability of curcumin with
that of curcumin formulated with phosphatidylcholine. Cancer
Chemother Pharmacol. 2007 Jul;60(2):171-7.
15. McFadden RM, Larmonier CB, Shehab KW, Midura-Kiela M,
Ramalingam R, Harrison CA, Besselsen DG, Chase JH, Caporaso
JG, Jobin C, Ghishan FK, Kiela PR. The Role of Curcumin in
Modulating Colonic Microbiota During Colitis and Colon Cancer
Prevention. Inflamm Bowel Dis. 2015 Nov;21(11):2483-94.
16. Menon VP, Sudheer AR. Antioxidant and anti-inflammatory
properties of curcumin. Adv Exp Med Biol. 2007;595:105-25.
17. Mignet N, Seguin J, Chabot GG. Bioavailability of polyphenol
liposomes: a challenge ahead. Pharmaceutics. 2013, 5(3): 457-471.
18. Miriyala S, Panchatcharam M, Rengarajulu P. Cardioprotective
effects of curcumin. In: The molecular targets and therapeutic
uses of curcumin in health and disease. Springer, Boston, MA,
2007, p. 359-377.
19. Narayanan N, Nargi D, Randolph C, Narayanan BA. Liposome
encapsulation of curcumin and resveratrol in combination reduces
prostate cancer incidence in PTEN knockout mice. International
Journal of Cancer. 2009, 125(1): 1-8.
20. Prasad S, Tyagi AK, Aggarwal BB. Recent developments in
delivery, bioavailability, absorption and metabolism of curcumin:
the golden pigment from golden spice. Cancer Res Treat. 2014
Jan;46(1):2-18.
21. Sikora E, Scapagnini G, Barbagallo M. Curcumin, inflammation,
ageing and age-related diseases. Immun Ageing. 2010 Jan
17;7(1):1.